Soms maken wij als boefjes natuurlijk ook gezamenlijke avonturen mee. Die avonturen zullen we voortaan op deze pagina bijhouden.

Vrijdag 23 maart 2012
Deze morgen hebben papa en mama een verrassing voor ons in petto. Als we wakker worden treffen we niet papa en mama aan, maar oma. Die weet ons te vertellen dat papa en mama naar het ziekenhuis zijn omdat ons broertje er aan komt. Dat is spannend. Gelukkig gaat niet lang nadat we wakker zijn geworden de voordeur open en komen papa en mama binnen, samen met Tos. Wat een klein manneke zeg. Nu zijn wij allebei grote broers.
Gijs mag zelf kiezen of hij vandaag naar school wil of niet. Maar hij blijft liever thuis om lekker naar ons nieuwe broertje te kijken. Maandag gaan we wel weer naar school.

De hele dag lopen we regelmatig even de trap op om bij mama en Tos te gaan kijken. En de rest van de dag worden we vermaakt door papa, die vandaag lekker thuis is en door kraamverzorgende Ria, die niet alleen mama, maar ook ons lekker verwent.

Zondag 5 februari 2012
Vandaag gaan we in Valkenswaard naar Jip en Janneke, de mjoezikul. Het is hartstikke leuk om de twee zwarte kindjes als pop te zien. We kennen de verhalen van Jip en Janneke tot nu toe alleen uit de boeken die papa en mama ons al heel vaak hebben voorgelezen.
Als de voorstelling is afgelopen gaan we ook nog pannekoeken eten in het theater-restaurant. We mogen zoveel pannekoeken eten als we willen en tussendoor kunnen we kleuren aan de placemat die we hebben gekregen. Al met al hebben we weer een kei-gezellige middag.

Vrijdag 6 januari 2012
Ondanks dat "Boefje" nog in mama's buik zit hebben we vandaag toch voor het eerst samen gespeeld. Gijs en Sil maken een mooie schildering op mama's buik en "Boefje" volgt de bewegingen van de penselen en geeft er af en toe een trap tegen. Met z'n drieeŽn hebben we de grootste lol. Mama wil graag dat papa nog een foto van ons kunstwerk maakt voordat ze alles er weer afwast. Na het schilderen komt ze er alleen achter dat de verf niet droogt. De rest van de middag loopt ze daarom met haar buik bloot rond. Als papa thuis komt maakt hij vlug wat foto's en dan kan mama haar buik bedekken. 's Avonds wast ze haar buik weer schoon.Zaterdag 31 december 2011
Het is oudjaar en dat vieren we in Bladel bij bompa en bomma. We mogen eerst lekker lang opblijven en als we moe zijn brengt mama ons naar bed. We slapen samen in het grote bed van bompa en bomma. Het in slaap vallen valt niet echt mee. We liggen nog een hele tijd te kletsen en te geinen totdat mama een beetje moppert en we toch maar gaan slapen. Als papa, mama, bompa en bomma ons om 12 uur 's nachts wakker willen maken voor het vuurwerk liggen we er zo bij:Als we eenmaal wakker zijn mogen we buiten mee naar het vuurwerk kijken. Als het meeste vuurwerk is afgestoken gaan we weer naar huis en daar slapen we lekker verder in onze eigen bedjes.

Zaterdag 24 december 2011
Het is de eerste dag van de kerstvakantie en vandaag staat er een verhuizing op het programma. Omdat we er straks een broertje bij krijgen moet er wat geschoven worden met de slaapkamers. Omdat de slaapkamer van Gijs heel erg groot is hebben papa en mama besloten dat wij samen op de grote slaapkamer gaan slapen. "Boefje" gaat dan straks op de oude kamer van Sil slapen.
Samen met mama hebben we nog wat leuke spulletjes gekocht om de kamer nog gezelliger te maken. We zijn allebei superblij met het resultaat en kunnen bijna niet wachten om naar bed te gaan. Als het zover is liggen we natuurlijk eerst nog een hele tijd te kletsen maar uiteindelijk gaan we toch braaf slapen. De volgende ochtend mogen we pas uit bed om te gaan spelen als het konijnen-wekkertje op "wakker" staat. Als het zover is gaan we samen lekker spelen en kunnen papa en mama nog even in bed blijven liggen. Zo is iedereen blij met onze nieuwe kamer.

Vrijdag 23 december 2011
Het jaar zit er alweer bijna op en ook dit jaar willen we onze site gebruiken om iedereen fijne feestdagen te wensen:Vrijdag 9 december 2011 tot en met zondag 11 december 2011
We gaan een weekend naar het Vennenbos samen met bompa en bomma en ome Antal, tante Kirsten, Sverre, Lars en Imme. Bompa en bomma hebben twee huisjes naast elkaar gereserveerd in het park en daar slapen we dit weekend. Wij slapen met ons gezin in het ene huisje en bompa en bomma en ome Antal en zijn gezin in het andere huisje. Eten en zo doen we met z'n allen in "ons" huisje.
Vrijdagmiddag vertrekken we, als we de hondjes naar de oppas hebben gebracht en papa thuis is van zijn werk, naar Hapert. Daar zit de rest van de familie ons al op te wachten. Nadat we alle spullen uit de auto hebben geladen gaat mama de kamers klaar maken en papa gaat samen met bompa en ome Antal naar de friettent.
Omdat het al best laat is doet mama ons alvast onze pyama aan en even later mogen we in pyama, bij de tv (!) onze frietjes eten, samen met Sverre en Lars. Niet lang daarna is het bedtijd, want mama zegt dat we goed uitgerust moeten zijn omdat we anders morgen niet kunnen zwemmen. We slapen samen op een klein kamertje op de bovenverdieping van ons huisje. De grote mensen zitten beneden met elkaar te kletsen maar omdat we zo moe zijn hebben we daar weinig last van en vallen we al snel allebei in slaap. Laat op de avond zorgt Sil nog wel voor wat rumoer omdat hij uit bed valt. Mama komt snel naar boven om hem een kus te geven en hem weer lekker onder te stoppen. Pas de volgende ochtend merkt ze dat hij toch wel wat schade heeft opgelopen, zijn hele neus is geschaafd. Gelukkig kan hij er zelf wel om lachen.

De tweede dag op het Vennenbos worden we 's morgens eerst verrast. We moeten van bompa de bezem uit de bezemkast gaan halen omdat er allemaal kruimels onder de tafel liggen van het ontbijt. Als we de bezemkast opendoen zien we daar ineens een hoop cadeautjes liggen. Wat een feest. Bompa zegt dat hij Sinterklaas een brief had gestuurd om te zeggen dat wij dit weekend op het Vennenbos zouden zijn en nu heeft Sinterklaas, nog voordat hij terug naar Spanje vertrok, hier nog wat cadeau's achtergelaten. Voor ons is er een hele grote doos waar allebei onze namen op staan. Als we de doos uitpakken zien we dat er het piratenschip van playmobil in zit. Wat ontzettend gaaf zeg. Het liefste blijven we de rest van het weekend in het huisje om er mee te spelen. Maar dat mag helaas niet. Mama moet eerst het schip nog in elkaar zetten en we mogen er sowieso alleen mee spelen als Sverre, Lars en Imme in bed liggen want er zitten allemaal hele kleine onderdelen bij die zij in hun mond kunnen stoppen. Nou ja, na het weekend kunnen we natuurlijk nog vaak genoeg met ons schip spelen.
's Middags, als Imme haar middagslaapje uit heeft, gaan we naar het zwemparadijs. Mama en bomma blijven achter het glas kijken terwijl wij met z'n allen lol hebben in het zwembad. Er is een golfslagbad waar Gijs aan bompa laat zien hoe goed hij al kan drijven. Sil verrast papa door te laten zien dat hij ook al kan drijven. Hij kijkt natuurlijk iedere week hoe Gijs oefent op de zwemles. Na het golfslagbad gaan we nog een poosje spelen in het kinderbad met een supergave glijbaan en dan zijn we na ongeveer twee uur zwemmen zo moe en koud dat we graag weer aangekleed willen worden.
Als we allemaal weer droog en aangekleed zijn gaan we met z'n allen terug naar het huisje. Bompa en ome Antal gaan pannekoeken bakken terwijl wij lekker even tv mogen kijken. Sil is zo moe van het zwemmen dat hij op de bank in slaap valt. Mama krijgt hem maar met moeite wakker voor zijn pannekoeken en als we klaar zijn met eten brengt ze ons maar snel naar bed.

De derde en laatste dag in het huisje gaan we 's morgens eerst nog een keer zwemmen. Dit keer blijft papa samen met bomma en Imme achter bij het huisje. We gaan de hele tijd van de twee glijbanen af en hebben de grootste lol. Ook mogen we om beurten een keer met bompa naar het buitenbad. Daar is het best koud, maar zolang je met je lijf onder water blijft heb je daar geen last van. Bompa's bril wordt er wel helemaal mistig van en dan kan hij niets meer zien. Lachen is dat.
Na het zwemmen gaan we naar huis voor het middageten en daarna gaan we lekker spelen in het speelparadijs. Papa en mama hebben inmiddels alle spullen al weer ingepakt en de kamers opgeruimd zodat we straks alleen nog maar de spullen in de auto hoeven te zetten. Na het spelen gaan we eten in het grote restaurant. Gezellig zeg, met de hele familie aan een grote lange tafel. We mogen zelf ons eten opscheppen en het leukste van alles is dat we aan het einde zelf ons ijsje mogen "tappen". Na het eten gaan ome Antal en papa de auto's halen terwijl wij met de rest teruglopen naar de huisjes. Als we alle spullen in de auto hebben gezet is het tijd om weer naar huis te gaan. Thuis brengt papa ons meteen naar bed terwijl mama de hondjes gaat ophalen. Morgen hebben we heel wat te vertellen op school. Wat een gezellig weekend.

Dinsdag 1 november 2011
Joehoeeeee we krijgen er een broertje bij. Vandaag mocht mama bellen voor de definitieve uitslag van het onderzoek naar de baby. Ze hebben gekeken of deze baby niet, net zoals Bink*, gehandicapt is en gelukkig is dat niet zo. Hij is, voor zover ze dat nu kunnen zien, helemaal gezond. En het is dus een jongetje. Cool man, kunnen we straks met z'n drieeŽn kwajongensstreken uithalen. Luyksgestel pas op, hier komen de drie Musketiers!!!

Dinsdag 25 oktober 2011
Het is Herfstvakantie en ondanks dat we allebei niet helemaal fit zijn mogen we vandaag toch samen met mama naar het theater. In theater de Kattendans in Bergeijk treden vandaag Ernst, Bobbie en de rest op. We hadden ze nog nooit op tv gezien maar in het theater genieten we heel erg van het optreden. Na het optreden krijgen we van mama nog een CD met liedjes van Ernst, Bobbie en de rest en de rest van de dag luisteren we naar de liedjes en proberen we ze mee te zingen. Net zo lang totdat mama er hartstikke gek van wordt en de CD af zet (en dan zingen we lekker nog even door zonder CD).

Zaterdag 30 juli 2011 tot en met zaterdag 6 augustus 2011
Ook dit jaar gaan we na ons efteling-avontuur nog een weekje kamperen bij camping de Paal. We staan op een gezellig veld waar ook veel andere gezinnen met kinderen uit onze leeftijd staan en het duurt dan ook niet lang voordat we weer nieuwe vriendjes hebben gemaakt. De hele week spelen we lekker op het veld, in het zwembad, in de speeltuin en op de Biebelontse Paalbergen. In het weekend komen bompa en bomma, ome Antal en tante Kirsten en Sverre, Lars en Imme om te barbequen en ook opa en oma komen een gezellig avondje bij ons langs op de camping voor een barbeque. Voordat we het weten is de week alweer om en moeten we alweer naar huis.
Thuis vieren we nog ťťn weekje vakantie met het hele gezin. Het laatste weekend gaan papa en mama samen met ome Ad en tante Jolande naar Drachten en mogen wij bij opa en oma logeren. Maar eerst gaan papa en mama nog even naar het ziekenhuis voor een echo. Mama heeft namelijk weer een baby in haar buik. Best spannend en we hopen natuurlijk allemaal dat het deze keer goed zal gaan en dat wij er over een paar maanden een broertje of een zusje bij krijgen.
Na het weekend moet papa weer gaan werken. Wij blijven nog een weekje thuis met mama en dan begint voor ons ook weer de school. De vakantie zit er weer op.

Maandag 25 juli 2011 tot en met woensdag 27 juli 2011
Net als vorig jaar gaan we ook deze vakantie weer drie dagen naar de Efteling. We logeren weer in een appartementje in Bosrijk van waar uit we iedere ochtend naar het Eftelingpark lopen.
De eerste dag haalt papa Sil over om samen met hem in de Bobslee te gaan. Gijs wil niet, dus hij blijft samen met mama wachten. Het bobslee-avontuur pakt helaas niet zo goed uit. Sil vindt het hartstikke eng en als de bobslee op het hoogste punt is vindt hij het hoogtijd om uit stappen. Helaas is dat natuurlijk niet mogelijk en moet Sil de hele rit uitzitten. Het heeft tot gevolg dat Sil de rest van de vakantie eigenlijk nergens meer in durft. Zelfs de droomvlucht en het poppenfestival vindt hij eigenlijk te spannend.

Als we 's middags onze broodjes willen eten doen we dat het liefste in de rondvaartbootjes. Terwijl de bootjes over het water varen hebben wij lekker de tijd om rustig onze broodjes op te eten. Natuurlijk vergeten we daarbij niet om af en toe wat stukjes brood overboord te gooien voor de schooiende eenden, zwanen en meeuwen. De eerste dag is Sil een beetje te enthousiast met het voeren van de vogels. Hij vraagt mama om een broodje en als ze hem dat geeft kiepert hij met een sierlijke boog het hele broodje overboord, tot grote hilariteit van Gijs, papa en mama. Ook al was het erg grappig, toch krijgt Sil daarna strikte orders om niet nog een keer een heel broodje aan de vogels te geven.

Gijs raakt deze vakantie helemaal verslaafd aan de piranha, de wildwaterbaan. Samen met papa gaat hij er de tweede dag wel drie keer achter elkaar in. Omdat het die dag zo rustig is kunnen ze steeds meteen doorlopen en is er helemaal geen wachttijd. Jammer genoeg is de derde dag de piranha een groot deel van de dag gesloten vanwege onderhoud. Tegen de tijd dat de attractie weer opengaat is het al zo laat dat we weer naar huis moeten.

Na drie dagen gaan we moe maar voldaan weer terug naar huis. Het hebben weer een leuke tijd gehad in de efteling maar toch zegt mama dat we volgend jaar geen drie dagen meer gaan. Zeker omdat we in heel veel attracties niet in durven. Misschien over een paar jaar, als we weer wat groter zijn, pakken we deze traditie weer op.

Zaterdag 9 juli 2011

Het is de eerste dag van de zomervakantie en we gaan vandaag met mama naar de Langspier. Dat is een soort van strand met een leuke speeltuin er bij. Mama heeft daar afgesproken met een aantal andere mama's die ze kent van het Jip en Janneke forum. Er zijn ook een heleboel andere kinderen en wij mogen lekker in de speeltuin spelen. stilletjes aan gaan we steeds dichter richting het water en als mama ziet dat we stiekem aan de rand van het water met water en zand zitten te spelen roept ze ons bij zich en kleedt ze ons uit. Gijs mag in zijn onderbroek het water in en Sil in zijn romper (met luier, die natuurlijk meteen helemaal volloopt met water). Zo hebben we de hele middag waterpret samen met de andere "Jip en Janneke"-kinderen. Aan het einde van de middag gaan we weer met mama naar huis. De vakantie is in ieder geval goed begonnen.

Maandag 20 december 2010Donderdag 9 december 2010
Vandaag hebben wij er een broertje bijgekregen: Bink*. Maar Bink* zal nooit bij ons komen wonen want hij is veel te vroeg geboren. Hij was te erg gehandicapt. Papa en mama zijn vandaag in het ziekenhuis waar Bink* geboren wordt en wij blijven bij opa en oma. Omdat Bink* wel echt ons broertje is heeft hij ook een eigen pagina gekregen op onze website. Als je zijn verhaal wilt lezen ga dan maar eens naar zijn hoekje.
Dag lieve Bink*, je bent ons engeltje in de hemel.

Zondag 5 december 2010
Het is Sinterklaas. Wij hebben het weekend bij bompa en bomma gelogeerd zodat papa en mama even wat tijd voor zichzelf hadden. Vandaag brengen bompa en bomma ons weer naar huis en terwijl we in de serre chocolademelk zitten te drinken wordt er ineens hard op de deur gebonst. Als we in de hal gaan kijken ligt daar een grote zak met cadeautjes.
We slepen de zak snel mee naar binnen en dan mogen we van papa en mama de cadeautjes uitpakken. Die Sinterklaas is toch echt wel heel erg slim want hij wist dat bompa en bomma er ook zouden zijn. Er zitten ook cadeautjes voor bompa en bomma in de zak; voor allebei een chocoladeletter.
We worden heel erg verwend, met Kapla, spelletjes, knutselspullen, gereedschap, doktersspullen, taalspelletjes en lekkere warme skibroeken. De hele middag kunnen we nog lekker spelen met ons nieuwe speelgoed.

Vrijdag 26 november 2010
Het is toch weer niet goed met het babietje in mama's buik. Vandaag zijn papa en mama weer naar het babietje gaan kijken en toen kregen ze te horen dat het babietje gehandicapt is. Ze gaan nu onderzoeken wat er precies aan de hand is, maar papa en mama zijn heel erg verdrietig want het is zeer waarschijnlijk niet goed.

Vrijdag 5 november 2010
Papa en mama zijn helemaal blij. Mama heeft een nieuw babietje in haar buik en vandaag hebben ze de eerste keer in mama's buik gekeken met dat rare echo-apparaat. Mama is nu precies 9 weken zwanger en alles ziet er goed uit. Ze vinden het erg spannend omdat de vorige keer het babietje in mama's buik dood is gegaan. Maar nu is mama al verder dan de vorige keer dus ze hopen dat het deze keer wel allemaal goed blijft gaan.

Zondag 26 september 2010
We mogen vandaag naar het theater. In Eindhoven wordt de voorstelling "het mooiste van Sesamstraat" gespeeld. We zien Bert en Ernie, Elmo, Pino en Tommie en er is ook een meisje, Doedoe. Zij is op reis en komt in Sesamstraat kijken. Alle bewoners van Sesamstraat willen haar laten zien wat het mooiste van Sesamstraat is. Ze willen graag dat Doedoe in Sesamstraat blijft wonen maar uiteindelijk gaat Doedoe toch weer naar huis.
Na de voorstelling komen Bert, Ernie, Elmo en Tommie nog even naar de hal van het Parktheater. Dan mogen we ze een handje geven en met ze op de foto.
Zaterdag 7 augustus 2010 tot en met zaterdag 14 auguastus
We dachten eigenlijk dat we de vakantie al achter de rug hadden na ons Efteling-avontuur, maar papa en mama hebben nog een verrassing voor ons. We gaan ook nog een week naar camping de Paal in Bergeijk. Mama zegt voor de grap dat we de auto niet mee hoeven te nemen. We kunnen de caravan er wel naar toe duwen, zo dicht is het bij ons huis. Gelukkig was het maar een grapje, 5 km duwen met zo'n zware caravan is toch best wel ver hoor.
Als we op de camping aankomen gaan papa en mama de caravan en de voortent opzetten. Wij gaan intussen alvast kennis maken met de andere kinderen op het veldje. Er zijn lekker veel kinderen van onze leeftijd en we hebben al snel een boel vriendjes gemaakt. De hele week spelen we samen in het speeltuintje dat midden op het kampeerveldje staat. Dat begint 's morgensvroeg al direct na het ontbijt en 's avonds moeten papa en mama ons van het veld afplukken om ons naar bed te brengen.
We slapen in de caravan met z'n tweetjes in de rondzit. Daar maakt mama 's avonds een groot bed van en ze hangt er een gordijn voor zodat wij er geen last van hebben als papa en mama de caravan inlopen. Het is wel gezellig hoor, zo met z'n tweetjes in bed. Soms is het zo gezellig dat papa even tussen ons in moet komen liggen om er voor te zorgen dat wij ophouden met keten en netjes gaan slapen.
We gaan deze week lekker vaak met papa naar het zwembad. Mama mag helaas nog niet zwemmen omdat ze pas gecurre-dingest is. Maar zij gaat dan gewoon langs de kant een boekje lezen terwijl wij lekker spetteren in het bad. Ook gaan we met de fiets een keer naar Bergeijk. Gijs mag zelf fietsen en als hij moe is dan zetten we zijn fiets langs de kant van de weg met het slot er om en mag hij bij mama achterop verder.
Halverwege de week koopt mama voor ons allebei een waterkanon. Dan begint de pret pas echt. Iedereen die het waagt om te dicht bij te komen spuiten we nat. De buurmeisjes trekken op een gegeven moment hun regenjas aan en dan mogen we ze helemaal nat spuiten. We hebben ontzettend veel lol, totdat mama zegt dat het genoeg is geweest.
De laatste dag voordat we weer naar huis gaan is er een spelletjesmiddag op de Biebelebontse Paalbergen. We moeten in groepjes allerlei spelletjes doen en aan het einde van de dag worden we tot Ridder van de Biebelebontse Paalbergen geslagen. Dat doet geen pijn hoor, maar het is wel superstoer.
Voordat we het in de gaten hebben is de week al weer om en gaan we de caravan al weer inpakken om naar huis te gaan. Eigenlijk is zo'n week veel te kort. Hopelijk gaan we volgend jaar weer naar camping de Paal want we hebben het echt enorm naar onze zin gehad.


Vrijdag 30 juli 2010
De laatste dag van ons Efteling-avontuur al weer. 's Morgens pakken we eerst al onze spullen weer in en zetten we ze in de auto, want we moeten al op tijd weer uit het appartement. Daarna gaan we naar het grote restaurant van het Efteling-park. Daar hebben we een ontbijt samen met Roodkapje en haar grootmoeder. We mogen zelf uitzoeken wat we willen eten en tijdens het eten vertellen grootmoeder en Roodkapje een verhaal. Daarna komen ze ook nog iedereen een handje geven.
Na het ontbijt gaan we weer het park in. Vandaag doen we alle leukste attracties van de afgelopen dagen nog eens dunnetjes over. Tegen het einde van de dag zijn we toch wel moe van drie hele drukke dagen. We gaan weer naar huis. Het was heerlijk om zo lang naar de Efteling te kunnen maar lekker terug naar huis is toch ook wel fijn.

Donderdag 29 juli 2010
Vandaag is de tweede dag van ons Efteling-avontuur en deze dag gaan we naar de echte attracties kijken. We beginnen nog wel even in het Sprookjesbos want wij willen heel graag nog even bij de draak en bij de Sprookjesboom gaan kijken. Daarna gaan we naar de Fata Morgana, naar het Poppenfestival en de Droomvlucht. De wildwaterbaan vinden vooral Papa en Gijs supergaaf. Mama wordt als enige kletsnat, dus die vond het niet zo geslaagd.
In het Diorama is een tentoonstelling van Lego en Duplo en daar spelen we een hele tijd met de Lego en Duplo die daar ligt. Onze boterham eten we 's middags in een van de gondelbootjes.
Voordat we 's avonds weer naar ons appartement gaan eten we eerst nog poffertjes op het park. Mjummie.

Woensdag 28 juli 2010
Joehoeeee we gaan naar de Efteling. En niet zomaar voor een dagje, nee we blijven er drie dagen en we slapen in een appartement van Bosrijk. Is dat niet gaaf? 's Morgens vertrekken we al vroeg naar Kaatsheuvel. Sil gooit nog bijna roet in het eten door een Kellog's balletje in zijn neus te proppen, maar gelukkig wordt dat snel zacht en kan mama het met een pincet voorzichtig uit zijn neus pakken.
Als we bij de efteling aankomen gaan we meteen het park in. Onze kamer is pas 's middags beschikbaar, dus de koffers laten we gewoon nog even in de auto staan. Op naar het sprookjesbos!
Deze eerste dag bezoeken we voornamelijk het sprookjesbos. Omdat we nu drie dagen de tijd hebben hoeven we ons niet te haasten en kunnen we lekker rustig alle sprookjes bekijken. Vooral de draak vinden we gaaf, maar ook wel een beetje eng.
Aan het einde van de middag gaan we naar ons appartement en daar wacht ons nog een grote verrassing. Het hele appartement is ingericht in Klaas-Vaak-stijl en op onze kamer staat een echt stapelbed!!! We hebben zelfs allemaal een Klaas-Vaak-slaapmuts gekregen. Het liefste willen we meteen naar bed, maar we moeten eerst nog mee naar het restaurant om te eten.
Na het eten mogen we van papa en mama nog even opblijven als we dat willen want om half 8 komt Klaas Vaak bij de poort van het appartement een verhaaltje voorlezen. Maar we willen zo graag ons stapelbed uitproberen dat we niet meer kunnen wachten, we gaan meteen naar bed.
Gijs mag in het bovenste bed en Sil slaapt in het onderste bed, maar papa leest ons in het bovenste bed eerst nog een verhaaltje voor. Als papa en mama, voordat ze zelf gaan slapen, nog even bij ons komen kijken kunnen ze Gijs nergens meer vinden. Hij ligt niet in zijn eigen bed, maar hij is ook niet bij Sil in bed gekropen. Zou de boze toverheks hem weg hebben getoverd? Maar nee hoor, na even zoeken vindt mama hem. Hij is achter het gordijn gekropen om zo uit het raam te kunnen kijken. Daar is hij op een kussen,dat daar op de grond lag, in slaap gevallen. Papa legt hem snel terug in zijn bedje en daar slaapt hij lekker de rest van de nacht door.

Zaterdag 24 juli 2010
Papa en mama zijn erg verdrietig. Mama heeft een baby in de buik en vandaag gaan we naar de baby kijken bij de echo-mevrouw. Maar als we daar zijn en de echo-mevrouw in mama's buik kijkt met het echo-apparaat ziet ze dat het babietje in mama's buik niet meer leeft. Mama moet er erg van huilen en Gijs troost haar door te zeggen dat mama wel weer een nieuwe baby in de buik krijgt. Daar heeft hij natuurlijk gelijk in, maar toch is mama erg verdrietig.

Vrijdag 2 april 2010
op de grond waar ons huis is gebouwd heeft vroeger een boerenbedrijf gestaan. De boeren verhardden hun erf vroeger met sintels van de zink-fabrieken. Ze wisten toen niet beter maar later kwam men er achter dat die sintels niet zo gezond zijn. Omdat het best duur is om de grond helemaal schoon te maken helpt de provincie er aan mee door een groot deel van de kosten te betalen. Papa en mama hebben daarom een aanvraag gedaan om de grond te laten saneren. Ze hebben eerst een heel erg groot en diep gat in de tuin gegraven en daarna hebben ze daar weer schone grond in gekieperd.
De saneringsmeneren zijn nu weer naar huis en nu moet papa de tuin weer in orde gaan maken. Waar vroeger een mooi grasveld lag ligt nu een grote zwarte modderpoel. Papa en mama zijn er niet zo blij mee maar wij vinden het geweldig. Als je even met je voeten op hetzelfde stukje grond springt wordt het steeds modderiger. Dat is lachen. Wat ook leuk is, de meneren hebben een gat opengelaten voor onze trampoline en die is papa nu mooi aan het inbouwen. Hoeven we niet meer iedere keer helemaal omhoog te klimmen om op de trampoline te komen.
Wij helpen papa natuurlijk zo goed als we kunnen. Papa vindt dat wel fijn, maar mama is niet zo blij als we met onze modderkleren en -laarzen weer naar binnen willen. Ze laat ons het liefste ons boterhammetje buiten opeten.

Zondag 10 januari 2010
In de Kerstvakantie is er een flink pak sneeuw gevallen en die sneeuw is nog steeds niet weg. Vandaag gaan we daarom met de slee naar de bossen. Het is erg koud maar wel supergaaf. Papa trekt de slee waar Gijs op zit en Mama trekt de slee van Sil. we moeten wel uitkijken want in de bochten wil de slee nog wel eens omvallen en dan liggen we met onze neus in de sneeuw.
Zaterdag 5 december 2009
Vandaag is het pakjesavond, maar voor ons blijkt het pakjesmiddag te zijn. 's Middags wordt er ineens hard op de voordeur gebonkt en als we gaan kijken staat er een grote zak met cadeautjes in de gang. Gijs sleept de zak snel naar binnen en dan mogen we alle cadeaus uitpakken. Er komt geen einde aan. Sinterklaas heeft ons dit jaar enorm verwend. De rest van de middag zijn we zoet met het spelen met onze nieuwe speeltjes.

Zaterdag 28 november 2009
Vandaag gaan we naar de sinterklaasviering van de buurtvereniging. Het begin van de viering is meteen al spannend want Sinterklaas komt alleen binnen, zonder pieten. Die blijken vast te zitten op het dak, ze durven er niet meer af. Het is zelfs zo erg dat de brandweer er bij moet komen om de Pieten van het dak te halen.
Als we eindelijk allemaal weer binnen zijn mogen alle kindjes om beurten even bij Sinterklaas komen. Van de Zwarte Pieten krijgen we allemaal een cadeautje. Als alle kinderen hun pakje hebben gekregen mogen we het allemaal tegelijk uitpakken. Gijs krijgt een mooie rode vrachtauto en Sil een verrekijker. Dank u sinterklaasje!

Woensdag 26 augustus 2009
De vakantie zit er bijna op maar vandaag staat er eerst nog een uitstapje naar de Zoo van Antwerpen op het programma. In plaats van per auto gaan we per trein naar Antwerpen. We stappen in Lommel op de trein en kunnen in Antwerpen vlakbij de ingang van de dierentuin uitstappen. Het is voor ons allebei de eerste keer dat we met de trein reizen en we vinden het supergaaf.
In de dierentuin bekijken we allerlei verschillende dieren. Bij de olifanten is het superdruk. Er is pas een baby-olifantje geboren en iedereen wil het kleintje zien. Helaas staan de olifanten best ver van het hek en staan er heel veel mensen voor dus we kunnen het jonge olifantje niet zien. Gelukkig zijn er heel veel andere dieren die we wel goed kunnen bekijken.
Aan het einde van de dag gaan we weer met de trein naar huis. Voor we het weten zijn we al weer in Lommel en zit het leuke uitje er al weer op.Woensdag 19 augustus 2009
mama moet de stambomen van de pupjes van Babbe afgeven aan de pupeigenaren en vandaag gaan we dat doen bij de familie Consemulder in Zeeland. Eerst gaan we bij de familie op visite en kunnen we weer even knuffelen met pupje Banjer, die helemaal geen pupje meer is. Ook mogen we met onze voetjes in de grote koi-vijver. Dat is best wel spannend want we zijn een beetje bang dat die grote vissen onze tenen op zullen eten.
Als we nog een broodje hebben gegeten vertrekken we weer. Maar in plaats van naar huis te rijden rijdt papa naar zee. We mogen nog lekker even spelen op het strand en pootjebaden in de zee. Leuk!!!Maandag 17 augustus 2009
De vakantie is natuurlijk nog niet voorbij en vandaag gaan we samen met tante Jolan en ome Ad boerengolfen. We moeten dwars door de weilanden met een stok met een klomp er aan en dan proberen een kleine voetbal in de gaten te meppen. Mama en tante Jolan zitten in het ene team en papa en ome Ad in het andere team. Gijs helpt de ene keer de vrouwen en de andere keer de mannen mee en Sil supportert vanuit de wandelwagen beide teams. Het wordt een hartstikke gezellige dag en 's avonds heeft mama spierpijn in haar buik van het lachen.Maandag 3 augustus 2009 tot en met zondag 9 augustus 2009
We gaan op vakantie. Met de caravan van opa en oma. Mama had nooit gedacht dat ze nog eens met een caravan op vakantie zou gaan maar nu vindt ze het zelfs leuk.
We vertrekken naar een camping op de Veluwe, Rabbit Hill. Daar aangekomen blijkt dat we een plaats hebben letterlijk boven op een heuveltje. Met veel moeite en een beetje hulp van mede-kampeerders krijgen papa en mama de caravan de heuvel op geduwd. Helaas staan we niet op een gezellig kampeerveld met andere kampeerders, maar hebben we een afgeschermde privéplek. Dat betekent dat wanneer papa en mama de voortent opendoen en wij een meter of vijf van de tent vandaan lopen, we uit zicht zijn. En dan vinden papa en mama niet zo'n fijn idee, dus moeten we deze week veel in de caravan en voortent blijven.Gelukkig hebben papa en mama de nodige uitstapjes gepland staan. Zo gaan we op maandag naar de Apenheul. Lekker de hele dag aapjes kijken. Papa en mama vinden dat we heel goed passen tussen de apen. Ze zijn zelfs een beetje bang dat we niet meer mee het park uitmogen omdat de oppassers denken dat wij ook aapjes zijn. Nou ja zeg!
Op dinsdag doen we het wat rustig aan. Lekker een beetje rond de caravan rondhangen en de camping verkennen. 's Middags gaan we barbecuen. Nou ja, ze noemen jet barbecuen maar waar de barbecue is weten we nog steeds niet. Papa en mama hebben een aluminium schaaltje en daar laten ze rook uitkomen. Daar worden onze worstjes opgelegd en wonder boven wonder zijn de worstjes even later lekker warm en gaar. Hoe ze het voor elkaar hebben gekregen weten we niet, maar het smaakt in ieder geval lekker.
Woensdag staat er weer een uitstapje gepland. Ome Vincent is jarig en daar gaan we naar toe. Gelukkig hoeven we nu niet zo ver te rijden want we zitten vlak bij Deventer. Maar toch vallen we allebei in de auto in slaap. Zo'n kampeervakantie is ook best vermoeiend hoor.Bij tante Ank en ome Vincent gaan we eerst op het balkon zitten maar al snel vinden we het balkon veel te klein om te spelen en dus verhuizen we met z'n allen naar de tuin. Daar mogen we lekker met het badje spelen en met onze blote billen van de glijbaan. Het is ook zo vreselijk warm.

Voor de donderdag hebben papa en mama alweer een leuk dagje-uit gepland. We gaan naar het dolfinarium. wij vinden niet alleen de dolfijnen en zeeleeuwen leuk, maar vooral ook de verschillende speeltuinen die ze in het park hebben. De dolfijnenshows zijn supergaaf om naar te kijken. Vooral de show binnen is heel erg mooi, wat kunnen die dolfijnen hoog springen zeg.

De rest van de week doen we rustig aan. We gaan nog een keer fietsen in de omgeving en tante Ank en ome Vincent komen nog een keer met Isa en Winona op visite. Ook gaan we nog een keer midgetgolfen op het park. Op zondag gaan we weer naar huis. Het was een fijne week maar we zijn toch ook wel blij als we weer thuis zijn en weer in onze eigen bedjes kunnen slapen.


Donderdag 26 februari 2009
's Avonds, als mama voor het eten gaat zorgen, mogen wij samen sesamstraat kijken. Mama zet dan onze eigen bankjes voor de tv en daar gaan we dan lekker in zitten om te kijken naar Pino, Tommie, Ienieminie en Bert en Ernie.Donderdag 11 december 2008
Sinterklaas is weer terug naar Spanje en de Kerstman is in aantocht, dus mogen we mama helpen met het optuigen van de kerstboom. Omdat mama bang is dat wij de kerstballen uit de boom zullen meppen (nou ja, waarom denkt ze dat nou weer???) hangen we er allemaal schattige knuffelbeertjes in. Eigenlijk is dat ook veel mooier dan kerstballen toch?Vrijdag 5 december 2008
Het is vandaag Sinterklaas en 's middags staat er zomaar ineens een zak met speelgoed in de serre. Papa en mama zeggen dat Sinterklaas en Zwarte Piet die hebben gebracht.
We worden super verwend met allemaal mooi speelgoed. Dank u Sinterklaasje.
Als we 's avonds in bed liggen gaat beneden het Sinterklaasfeest door.... Babbe krijgt namelijk haar pupjes. Vijf in totaal, drie jongetjes en twee meisjes. Dat is nog eens een leuke extra verrassing als we de volgende ochtend beneden komen....